2018. december 5., szerda 21:07

A Szim Salom Hitközség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 5., szerda (OS) - A magyar progresszív zsidóságot képviselő Szim Salom és Bét Orim Hitközségek a teljes egyházi státusz visszaállítását kérik nyílt levelükben Orbán Viktor miniszterelnöktől.

    Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Az Országgyűlés – az Alkotmánybíróság határozatai alapján és a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága jogerős ítéletének is megfelelve – napjainkban tárgyalja az új egyházügyi törvény módosítását, amelyhez a kormányzó Fidesz-KDNP frakciónak ma kétharmados többsége van. Ez a helyzet lehetővé teszi azt, hogy a történelmi magyar progresszív zsidóságot képviselő Szim Salom és Bét Orim Hitközségek ismét teljes jogú egyházként folytathassák hitéleti tevékenységüket. Ezért mi, a két progresszív zsidó hitközség azt kérjük Miniszterelnök Úrtól, hogy közbenjárásával támogassa és segítse elő, hogy a törvény újra biztosítsa közösségeink számára 2012 előtt már birtokolt teljeskörű (történelmi) bevett egyházi státuszunkat.


     Kiadó: Szim Salom Hitközség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.