2018. december 5., szerda 21:08

A Szim Salom Hitközség közleménye (4. rész)
    Budapest, 2018. december 5., szerda (OS) - A magyar progresszív zsidóságot képviselő Szim Salom és Bét Orim Hitközségek a teljes egyházi státusz visszaállítását kérik nyílt levelükben Orbán Viktor miniszterelnöktől.

    A mai nap estéjén a világ zsidó közösségeiben meggyújtják Hanuka ünnepének első lángját.
A Hanuka csodája azt tanítja, hogy a fényt meg kell őrizni, hogy beragyoghassa a világot, azaz hisszük, hogy a világban van helye az általunk is vallott haladó, humánus értékeknek. Ezért mi, a progresszív zsidóság magyar képviselői, hisszük, hogy hosszú évek hányattatása után hozzájárulhatunk Magyarország gazdagodásához is azzal, ha olyan közösségeket tudunk építeni, amelyek az évezredes zsidó hagyományokon alapulva segítenek eligazodni a XXI. században.

Ezért is kérjük Miniszterelnök Úrtól Hanuka első lángjának fénye mellől, hogy az egyházügyi törvény jelenlegi módosítása során törvényi úton adják vissza közösségeink számára a 2012 előtt már birtokolt (történelmi) bevett egyházi státuszunkat.



     Kiadó: Szim Salom Hitközség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.