2018. december 6., csütörtök 11:06

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 6., csütörtök (OS) - Az MGYOSZ nemzetközi konferencia keretében vizsgálta az elmúlt évek munkaerőpiaci változásait

        A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége képviselői, az ELTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék szakértői és elismert nemzetközi szakemberek részvételével került megrendezésre a "10 év Közép-Kelet Európa munkaerőpiacán" elnevezésű konferencia Budapesten az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán.
     A CEELAB elnevezésű kutatási projekt zárókonferenciáján beszámoltak a projekt eddig elért eredményeiről, a 2008-2018 közötti időszak munkaerőpiaci változásairól és a térség együttműködési lehetőségeiről. A projektet az MGYOSZ együttműködő partnerével az ELTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszékkel valósította meg, célja, hogy felmérje, a szociális partnerek hogyan vesznek részt a munkaerőpiaci reformok és intézkedések alakításában Magyarországon, Romániában, Szlovéniában, Montenegróban és Horvátországban.
     A konferenciát Dr. Rolek Ferenc az MGYOSZ alelnöke nyitotta meg, köszöntőjében kiemelte: “partnerekként fontos, hogy tanuljunk egymástól, áttekinteni azt, hogy melyek a közös vonások a régióban, milyen egyedei megoldások szolgálnak tanulságként a többi ország számára".
     Gyenes Zoltán az Európai Bizottság magyarországi képviseletében tartott előadásában a munkaerőpiac jelenlegi helyzetét vizsgálva elmondta: “a termelési kapacitás csúcsa közelében működik az Európai Unió gazdasága, ilyen magas kapacitás kihasználtság még nem volt jellemző, amely ezekben a hónapokban tapasztalható".


     Kiadó: Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.