2018. december 6., csütörtök 12:32

A Mozdonyvezetők Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2018. december 6., csütörtök (OS) - A Mozdonyvezetők Szakszervezete tiltakozik a munka törvénykönyve módosításának tervezete ellen.

        A Mozdonyvezetők Szakszervezete tiltakozik a munka törvénykönyve módosításának tervezete ellen. Az utóbbi évek jogalkotása – főként a 2012-ben hatályba lépett új munka törvénykönyve, majd 2014-ben a korkedvezményes nyugdíjazás intézményének megszüntetése – következményeképpen egyre nagyobb teher nehezedik a vasúti járművezetők, a vasutas munkavállalók vállára. Felelősségteljes munkájuk végzéséhez egyre kevesebb regenerálódásra, egyre kiszámíthatatlanabb munkaidő-beosztásra számíthatnak. Mind az egy naptári évben elrendelhető rendkívüli munkavégzés növelését, mind a több éves munkaidőkeret bevezetésének lehetőségét a munkavállalók számára hátrányos változásként élnénk meg, így ezeket elfogadhatatlannak tartjuk.
     Mindezek miatt a Mozdonyvezetők Szakszervezete támogatja a törvénytervezet elleni tiltakozásokat.


     Kiadó: Mozdonyvezetők Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.