2018. december 6., csütörtök 13:51

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 6., csütörtök (OS) - Megütötték a főnyereményt a szekszárdi fideszesek

        Hűtlen kezelés gyanújával tesz feljelentést Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a szekszárdi egykori húsüzem adásvétele miatt, amellyel milliárdos kár érte az államot, illetve az állami tulajdonú paksi ipari parkot, és ugyanekkora hasznot vághattak zsebre szekszárdi fideszes politikusok.
     Az 1990-es évek végén privatizált Tolna-Hús üresen álló szekszárdi üzemére másfél milliárdos jelzáloga volt bejegyezve az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Banknak (MFB), még a kapuvári húsüzem működési támogatásának fedezeteként, amit a vállalat nem volt képes törleszteni. A fizetésképtelen tulajdonos, az M-Ingatlan Amida Kft. felszámolás alá került, de az 1,6 milliárdos kikiáltási áron nem kellett senkinek a könyv szerint 250-260 milliót érő ingatlan.
     Árverésen kívül viszont, 2017 augusztusában új tulajdonosa lett az üzemnek: a Cseppkő Faktor Zrt. A mérlegadatokból arra lehet következtetni, hogy a cég kevesebb, mint 400 millió forintért szerezte meg az ingatlant. Az MFB követelése soha nem térült meg – a jelzálogot nem sokkal később törölték is a tulajdoni lapról –, tehát az állami bankot egyértelmű kár érte.

     Kiadó: Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.