2018. július 2., hétfő 17:02

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2018. július 2., hétfő (OS) - Egymillió aláírást az EU ügyészségéhez történő csatlakozásért!

Egymillió aláírást az EU ügyészségéhez történő csatlakozásért!

Hadházy Ákos független képviselő mai sajtótájékoztatóján közölte, hogy a héten megkezdődhet azoknak a regisztrációja , akik szervezőként vagy aláírásgyűjtőként vennének részt az egymillió aláírás összegyűjtésében az Európai Ügyészséghez csatlakozásért. A képviselő azt is elmondta, hogy előzetesen már számos  parlamenten kívüli politikai szereplővel, civil szervezettel egyeztetett, ahonnan sok pozitív visszajelzést kapott. Hadházy Ákos ugyanakkor egyeztetést kezdeményezett az ügyben a parlamenti pártokkal is az együttműködés lehetséges formáit illetően.
A kormánytól független ügyészség, a kormánypropagandától független sajtó és a független bíróságok elengedhetetlenek a korrupció ellenes harchoz, hazánk Európai Unióban tartásához. Mint ahogyan ahhoz is, hogy a szervezett lopások miatt felfüggesztett támogatások miatt a válság előbb ideérjen, mint más országokba - tette még hozzá a képviselő.

2018. július 23., hétfő 14:07

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2018. július 23., hétfő (OS) - 1 millió aláírás a korrupció ellen - Hadházy Ákos megkezdte a szervezők toborzását

Magyarország nem csatlakozott az Európai Ügyészséghez, mert Orbán Viktor retteg a felelősségre vonástól. Rendszerét az EU-s támogatások tartják fenn, ebből fizeti ki saját embereit és némíttatja el ellenfeleit. Megvan a veszélye ugyanakkor annak, hogy ez a politika előbb-utóbb kivezeti hazánkat az Európai Unióból. Mindezt nem hagyhatjuk, ezért született meg a gondolata az Európai Ügyészséghez való csatlakozást követelő aláírásgyűjtésnek.
Csak közös erőfeszítéssel, széles körű összefogással érhetjük el azt, hogy a hatalmi visszaéléseknek, a kormányzati szintről vezérelt korrupciós cselekményeknek végre Magyarországon is legyen következménye!

2018. augusztus 9., csütörtök 14:02

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 9., csütörtök (OS) - Hova tűnt a Pető Intézet 10 millió forintja?

Hadházy Ákos a mai Korrupcióinfóján egy nehezen megmagyarázható pénzmozgásról számolt be az EMMI és Műegyetem között, ami a Pető Intézetet is érintette. Az információk szerint a BME oktatóit felkérték, hogy kisbútorokat tervezzenek a Pető Intézet számára. Az EMMI Oktatási Államtitkársága 10 millió forintot átutalt erre a célra, azonban a bútorokat tervező oktatókat erről nem tájékoztatták. A meg nem erősített információk szerint a pénzt valódi teljesítés nélkül, nem a valóban dolgozó személyeknek , hanem Palkovics László ismerősének szándékoztak kifizetni. A munkával a BME dolgozói elkészültek, tiszteletdíjat azonban nem kaptak. Hadházy Ákos az ügy tisztázása érdekében kérdést intézett a BME-hez és az EMMI-hez- A BME -törvénytelenül- semmit nem válaszolt. Az EMMI elismerte, hogy 2016 tavaszán átutalta az összeget az Egyetemnek, azonban tájékoztatásuk szerint a BME azt "a projekt meghiúsulása miatt" visszautalta. Palkovics Lászlónak az alábbi kérdésekre kell a nyilvánosság előtt válaszolnia:  Igaz-e, hogy ő adott utasítást s megbízásra? Ha szükséges volt a feladat (új bútorok tervezése) és a BME nem csinálta meg, miért nem bízott meg mást, illetve ha megbízott, akkor kit? Ismeri -e a Pető Intézet korábbi igazgatóját és volt-e feléje tartozása?

2018. augusztus 11., szombat 15:02

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 11., szombat (OS) - EMMI elismerte hogy Hadházy állításai igazak.

A mozgássérült gyerekek feje fölötti pitiáner pénzmozgás ügye egyre zavarosabb - és persze egyre tisztább. A Magyar Hírlapban az EMMI a maga sajátos módján beismerte, hogy minden igaz az általam bemutatott, a  Pető Intezetet, a Műegyetemet és Palkovics államtitkárságát érint bizarr és szomorú történetéből.Az újság persze egy zavaros magyarázatot próbál adni a megmagyarázhatatlanra és a Műegyetemre tolja a felelősséget, de a kérdéseim továbbra is állnak Palkovics László és a BME felé:
– igaz-e, hogy Palkovics László adott utasítást a megbízásra, amivel 10 milliót utaltak a BME részére a gyerekek kisbútorainak tervezésére
– a legfontosabb: ha szükséges volt a feladat (új bútorok tervezése) és a BME nem végezte el a feladatot, miért nem bízott meg mást az EMMI, illetve ha megbízott, akkor kit?
- ha a projekt megvalósult, akkor milyen jogcímen és milyen teljesítés alapján  fizettek a Pető intézet korábbi rektorának  3,6 millió forintot, ha a projektből nem lett semmi és az egyetem visszafizette a pénzt?

2018. augusztus 15., szerda 10:04

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 15., szerda (OS) - Patyi elkaszálta a gátlástalan kormánypropagandát tiltó népszavazást

Patyi András mai utolsó munkanapján az NVB elnökeként mind a négy népszavazási kérdésünket lesöpörte nevetséges indokokkal. A kérdések az ellenzék és az ország jövőjének egyik legfontosabb ügyét érintették: az ocsmány és öncélú kormánypropagandát, a néphülyítést tiltották/szabályozták volna. A dezinformációs diktatúra megfékezése alapvető feladat. Természetesen nem adom fel.

2018. augusztus 16., csütörtök 15:20

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 16., csütörtök (OS) - Korrupcióinfó:  BKK online jegyeladási rendszere

Hadházy Ákos mai Korrupcióinfóján elmondta, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda megszüntette a tavaly nagy botrányt kiváltó, használhatatlan BKK online jegyeladási rendszer ügyében indított nyomozást. Az elutasítás arra hivatkozik, hogy mivel a szerződéseben csak bérleti díjról volt szó, azt pedig nem fizették ki, így nem keletkezett kár. A sajtótájékoztatón azonban elhangzott, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság is határozatot hozott az ügyben és 70 millió forintra büntette a céget a közbeszerzési szabályok megsértése miatt. A büntetés összege ugyanúgy kárként jelentkezett, mint az online értékesítés elmaradt bevétele, így ismét nem történt más, mint a korrupció kimosdatása a magyar "bűnüldözés" részéről
A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság egy másik szerződést is törvénytelennek minősített, amelyik még komolyabb visszaélésre utal. A BKK ugyanis az erededi 5,5 milliárd forinton felül még 2,5 milliárd forintért kötött szerződést a T-Systemssel a jegyautómaták "eltömítésének" kiküszöbölésére. A határozat szerint ezt azonban már az eredeti szerződés alapján is meg kellett volna tennie a szolgáltatónak. Hadházy Ákos szerint utóbbi szerződés mintegy kárpótlás lehetett az online jegyeladás meghiúsult bérleti díjai miatt, azonban ez nem más, mint hűtlen kezelés, ezért újabb feljelentést fog tenni.

2018. augusztus 30., csütörtök 12:34

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 30., csütörtök (OS) - Bíróság erősítette meg, a Kórházellátó közbeszerzési visszaéléseit.

Hadházy Ákos a mai aktuális Korrupcióinfóján arról beszélt, hogy már magyar bíróság is kimondta:  az Állami Egészségügyi Ellátó Központ törvénytelenül próbálta manipulálni a közbeszerzéseit. Eddig a kormány mindig azzal védekezett, hogy a - sokszor életmentő - műszereket, defibrillátorokat, monitorokat, lélegeztetőgépeket teljesen jogszerűen akarta a Kórházellátó a kelleténél drágábban megvásárolni és ezért is fellebbezték meg a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatait. Ha nem emberéleteket is veszélyeztető manipulációkról lenne szó, akár bohózatként is értékelhetnénk azt a sorozatot, ahol egymás után semmisítik meg a Kórházellátó trükkös, de nagyon is átlátszó közbeszerzéseit. Az egyik ilyen trükk, hogy össze nem illő termékcsoportokat vegyítenek egy közbeszerzés alá, korlátozva a versenyt, előnyben részesítve így közbeszerzésék értékét felturbózó csomagolócégeket. Tekintettel azonban arra, hogy itt gyakran életmentő műszerek beszerzéséről van szó - amelyek a közbeszerzési visszaélések miatt csak késve vagy drágábban állhatnak rendelkezésre - inkább tragédiáról beszélhetünk.

2018. október 9., kedd 14:05

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2018. október 9., kedd (OS) - Hadházy Ákos közleménye az Igazságügyi Bizottság mai döntéséhez kapcsolódóan

Nemrég fejeződött be az "igazságügyi bizottság" ülése, ahol arról döntöttek, hogy egyáltalán tárgysorozatba vegyék-e azt a javaslatomat, ami az EU Ügyészséghez csatlakozást lehetővé tevő alaptörvény módosításról szól. A döntés előre borítékolható volt - leszavazták a javaslatomat. Mivel rettegnek a felelősségre vonástól, minden erejükkel ellenállnak a független Európai Ügyészség gondolatának. Én viszont nem akartam az Országház díszes falai között eljátszani a színjátékot, hogy az egyértelmű érvek ellenére a fideszes képviselők cinikus mosollyal hogyan szavazzák le a javaslatomat. Ehelyett a veszprémi vásárcsarnok előtt gyűjtöttük az aláírásokat az EU Ügyészség mellett - egymillió tenni akaró magyar aláírásán már egészen biztosan nem fognak mosolyogni. Ebben az esetben ugyanis kettős szorításba kerülnek: az EU felől érkező nagyon határozott nyomás és a magyar néptől érkező belső nyomás közé. S bár nagyon félnek attól, hogy az EU leállítja az euró milliárdok folyósítását, még inkább félnek attól, hogy egymillió magyar elindul egy irányba.
Egy másik javaslatomat is leszavazta ma az Igazságügyi Bizottság kormánypárti többsége: ez a néphülyítő kormánypropaganda tiltásáról szólt, amitől persze ugyanúgy félnek. Ebben az ügyben már van álindokkal elutasított népszavazási kezdeményezésem, de itt a jogászok azzal biztatnak, hogy adjak be újabb kérdéseket - s ezt meg is fogom tenni.

2018. november 8., csütörtök 13:57

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2018. november 8., csütörtök (OS) - A vidéki települések lakói is az Európai Ügyészség mellett- Sándorfalván már kétezren alárták az íveket

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő mai szegedi sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy a  nyolcezer lakosú Sándorfalván már kétezer aláírás gyűlt össze az Európai Ügyészségért Nagy tévedés, hogy a vidéki embereket nem érdekli a magyar kormány által szervezett gigászi lopás sorozat.  Elmondta: az Elios ügy lezárásával Polt Péter legfőbb ügyész is besegít az EU-Ügyészségért zajló kampányba, hiszen  gyalázatos döntés a legegyértelműbb bizonyíték arra, hogy szükség van a csatlakozásra. A képviselő írásbeli kérdéssel fordul a legfőbb ügyészhez, hogy megtudja, hallgattak-e ki egyáltalán bárkit is az OLAF-jelentés után az ügyben. Most viszont nem csak felháborodni kell, hanem az aláírásokat gyűjtésével tehetünk is az ügyek eltussolása ellen. Nagyon sok önkéntes dolgozik országszerte ezért. Erre azért is nagy szükség van, mert ezzel a döntéssel komolyan veszélyezteti a kormány azt, hogy az általa már kifizetett, de az EU által visszatartott 1000 milliárdnyi támogatás megérkezzen még idén. Ebben az esetben viszont a költségvetési hiány durván meg fog emelkedni, ami közvetetten minden magyar családnak sok pénzbe fog kerülni.

2018. november 15., csütörtök 12:23

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2018. november 15., csütörtök (OS) - Meghaladta a 270 ezret az Európai Ügyészséghez csatlakozást kiharcoló petíciót aláírók száma.

Mai sajtótájékoztatóján Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő bejelentette, hogy meghaladta a 270 ezret az Európai Ügyészséghez csatlakozást kiharcoló petíciót aláírók száma. Az célért egyre többen dolgoznak, számos kis faluból is érkezik nagy számú aláírás, legutóbb pl. a 700 lelkes Zalaszentbalázsról száz db-ot küldtek be. Az akcióhoz immár a pártok is csatlakoztak, a Momentum, az MSZP, a Jobbik, PM és a DK aktivistái is gyűjtenek. Az akció sikere elengedhetetlen ahhoz, hogy az uniós támogatások továbbra is érkezhessenek az országba

A sajtótájékoztatón a képviselő azt is elmondta, hogy a macedón miniszterelnök bújtatása miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz illegális határátlépés segítése tényállás miatt.

2018. november 22., csütörtök 14:49

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2018. november 22., csütörtök (OS) - Ragyogó üzlet szennyvízből egykori ezüsthajóban...

Hadházy Ákos a mai  korrupcióinfóján arról a 17 manipulált közbeszerzési uniós projektről számolt be, amely a kistelepülések csatornafelújításának népszerűsítésére írtak ki. A gyakorlatilag versenytársak nélkül megpályázott - egyenként több tízmillió forint értékű - közbeszerzéseket sokszorosan túlárazott tételekkel rendre ugyanazok a cégek nyerték meg. Ezeknek az egyik  tulajdonosa az első Orbán-kormány idején 1998-ban alakult, majd milliárdos állami megrendelésekkel hasító Ezüsthajó Produkció Film Kft. volt ügyvezetője, majd tulajdonosa, dr. Várnai Tamás. Az egykori ősfideszes, ma a  TV2 egyik igazgatósági tagja, aki ezekben a gyanús irányított közbeszerzésekben a KEIOK Kft. ügyvezetőjeként és a HAR MERON  Kft. tulajdonosaként volt érintett. A másik a nyertesek között feltűnő cég, a Perfektum PR Kft. pedig az óbudai MSZP vezetőjéhez Czeglédy Gergőhöz, a Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt. igazgatósági tagjához köthető.

2018. december 6., csütörtök 13:51

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 6., csütörtök (OS) - Megütötték a főnyereményt a szekszárdi fideszesek

Hűtlen kezelés gyanújával tesz feljelentést Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a szekszárdi egykori húsüzem adásvétele miatt, amellyel milliárdos kár érte az államot, illetve az állami tulajdonú paksi ipari parkot, és ugyanekkora hasznot vághattak zsebre szekszárdi fideszes politikusok.
     Az 1990-es évek végén privatizált Tolna-Hús üresen álló szekszárdi üzemére másfél milliárdos jelzáloga volt bejegyezve az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Banknak (MFB), még a kapuvári húsüzem működési támogatásának fedezeteként, amit a vállalat nem volt képes törleszteni. A fizetésképtelen tulajdonos, az M-Ingatlan Amida Kft. felszámolás alá került, de az 1,6 milliárdos kikiáltási áron nem kellett senkinek a könyv szerint 250-260 milliót érő ingatlan.
     Árverésen kívül viszont, 2017 augusztusában új tulajdonosa lett az üzemnek: a Cseppkő Faktor Zrt. A mérlegadatokból arra lehet következtetni, hogy a cég kevesebb, mint 400 millió forintért szerezte meg az ingatlant. Az MFB követelése soha nem térült meg – a jelzálogot nem sokkal később törölték is a tulajdoni lapról –, tehát az állami bankot egyértelmű kár érte.

2018. december 6., csütörtök 13:51

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)

A vevőt, a Cseppkő Faktor Zrt-t a vásárlás előtt néhány héttel hozták létre, tulajdonosai közt ott van a szekszárdi választási bizottság fideszes elnöke, Póla Zoltán és felesége, valamint a trafikbotrány egykori főszereplője, Fajszi Lajos, a Fidesz korábbi önkormányzati képviselője. Felbukkant a cég alapításánál Kapitány Zsolt, a Tolna megyei közgyűlés fideszes alelnöke is: ő írta alá például azt a közgyűlési jegyzőkönyvet, amelyben a tulajdonosok elfogadták a 2017-es pénzügyi jelentést.
     A frissen megszerzett, tehermentes ingatlanra nem sokkal később vételi ajánlatot is kaptak a szekszárdi fideszesek: az állami tulajdonba került, PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft.-vé átkeresztelt paksi ipari park vezetőinek jutott eszükbe, hogy mindenképpen szükségük van egy szekszárdi, leromlott állapotú ipari ingatlanra, amit meg is szereztek 1,8 milliárd forintért.

2018. december 6., csütörtök 13:51

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye (3. rész)

A szekszárdi fideszes potentátok tehát néhány hónap alatt egy jobb lottófőnyereménynek megfelelő összeget kerestek az egykori húsüzem megvételén majd eladásán. Mindezt az tette lehetővé, hogy a tervezett atomerőmű-bővítésre hivatkozva a paksi ipari park ingatlanfelvásárlásba kezdett – pedig ha tényleg szükség lenne ezekre az ingatlanokra, az állam kisajátítás útján is megszerezhetné. Bár egyre több jel utal arra, hogy talán soha nem épül meg az új atomerőmű, a környéken elképesztő, milliárdos ingatlanpanamák indultak el, amelyek mögött nagyon könnyen megtalálhatóak a helyi fideszes kiskirályok.

dr. Hadházy Ákos
független országgyűlési képviselő

2018. december 11., kedd 21:12

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2018. december 11., kedd (OS) - Az NVB soha nem fogja átengedni a kormánypropagandát szabályozó népszavazási kérdéseket. Más eszközökhöz kell nyúlni.

A gátlástalan kormánypropagandát szabályozó törvényjavaslatomat napirendre sem vette a "parlament", ma pedig másodszorra utasította el a "Nemzeti" Választási Bizottság az erről szóló népszavazási kezdeményezéseimet.

Persze fogunk fellebbezni, de több hivatalos, formális próbálkozásnak nem látom értelmét. Az NVB SOHA nem fog ilyen kérdést átengedni, és most már a Kúriában sem lehet bízni – ehelyett az új Közigazgatási Bíróság fog a fellebbezésekről dönteni a "bírságbajnok" Patyi elvtárs vezetésével.

Természetesen vannak más eszközök is, és nem fogom feladni, hiszen az ocsmány kormánypropaganda kiiktatása nélkül nincsen szabad választás. A propaganda egyetlen célja elterelni a figyelmet a korrupcióról. A Fidesz céljait szolgáló "kormánypropaganda" pedig egyenlő a hűtlen kezeléssel, hiszen az adófizetők pénze nem arra van, hogy a kormány abból uszítsa az országot az ellenfelei ellen.

A következő időszakot annak fogom szentelni, hogy ezt minél többen belássuk. Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás mellett ez az a cél, amelyikben a legnagyobb szükség van az emberek segítségére a valódi politikai nyomásért!