2018. december 7., péntek 15:45

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 7., péntek (OS) - Szobrot kapott Koppenhágában Petőfi Sándor özvegye, Szendrey Júlia, az Andersen mesék magyarra fordítója

    A magyar kormány kiemelt nemzeti ügynek tartja a diaszpórában élő magyar honfitársaink támogatását, amelyet az is bizonyít, hogy a jövőre 300 millióról 500 millió forintra emelkedik az a keretösszeg, amelyből a diaszpórában élő magyarság szervezetei és magyar nyelvű oktatást végző szervezetek pályázhatnak. A kormány célja, hogy előmozdítsa Magyarország határain kívül, a világon szétszórtságban élő magyar közösségek boldogulását, valamint az anyaországgal való sokoldalú kapcsolatok ápolását és fejlesztést.

A kormány nemzetpolitikai törekvéseinek és munkájának eredménye az is, hogy több mint egymillióra nőtt a honosított eljárással állampolgárságot is szerző, határainkon kívül élő magyarok száma, így ők – hosszú idő után – közjogilag is újra a magyar nemzet részévé váltak.

A nemzetpolitika mellett nagy hangsúlyt fektetünk külkapcsolataink, így a magyar-dán gazdasági és politikai kapcsolatok folyamatos elmélyítésére és bővítésére is – zárta ünnepi gondolatait Dr. Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.