2018. december 7., péntek 17:37

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2018. december 7., péntek (OS) - Rendkívüli közgyűlést és Simonka embereinek visszahívását kezdeményeztük

A mai napon a Jobbik Békés Megyei Közgyűlési frakciója, valamint az MSZP és a DK képviselői közösen kezdeményezték, hogy a megyei közgyűlés elnöke rendkívüli közgyűlést hívjon össze. Az SZMSZ szerint ehhez minimum 5 fő aláírásra van szükség, így a három párt képviselői együttesen léptek fel. A rendkívüli közgyűlést a fideszes elnöknek kötelező összehívnia.
Egyetlen napirendi pontot javasoltuk, amely szerint a közgyűlés hívja vissza a korrupciógyanús ügybe keveredett Simonka György fideszes parlamenti képviselő kabinetfőnökét, Szegedi Balázst, és jobbkezét - akinek neve több ezzel kapcsolatos ügyben is felmerült -, Ruck Mártont a Területfejlesztési Bizottságból. Helyükre pedig Zalai Mihálynak, a megyei közgyűlés elnökének kell személyi javaslatot tennie.
Bízunk benne, hogy a többség támogatja a kezdeményezésünket, és a jövőben nem vetül a korrupció, pénzlenyúlás gyanújának árnyéka sem a megyei közgyűlésre.

A Jobbik megyei közgyűlési frakciója

Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom