2018. december 10., hétfő 15:22

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 10., hétfő (OS) - A Fidesz a közleményében nem arra reagált, amit a két vezető MSZP-s politikus elmondott

    A Fidesz közleménye azt hazudja, hogy az MSZP nem a munkavállalók, hanem a bankok oldalán állt. Az igazság ezzel szemben az, hogy a bankok profitját a Fidesz védi, hiszen egy 2015-ös EBRD-vel kötött kormányzati megállapodás értelmében a devizahitelesek megsegítése nem csökkentheti a bankok profitját. A kormány vállalta azt is, hogy nem hoz olyan szabályt, amely a bankok jövedelmezőségét veszélyeztetné, tehát a forintosítás költségeit sem kell állniuk a bankoknak. Továbbá a Fidesz-kormány a kilakoltatásokkal és a végrehajtásokkal szemben sem gördíthet semmilyen korlátot. Ezekből is világosan látszik, hogy a Fidesz meghajol a nagytőke előtt.

A Fidesz közleménye azt is állítja, hogy az MSZP kormányzása alatt a munkanélküliek száma elérte az egymilliót, ezzel szemben a Fidesz közel 800 000 új munkahelyet létesített. A valóság ugyanakkor az, hogy munkanélküliségi ráta a Fidesz kormányzása alatt 2010-2013 között volt a legmagasabb ez idáig. Még 2008-ban ez a ráta 7,9%-ot tett ki, 2010-re 11,3% emelkedett és még 2013-ban is 10,2% volt, tehát valamivel magasabb, mint a válság kiteljesedésének évében 2009-ben.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.