2018. december 10., hétfő 15:22

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 10., hétfő (OS) - A Liberálisok az emberi jogok világnapján 10 pontban bizonyítják, hogy ma Magyarországon nem érvényesülnek az emberi jogok

    1. A sajtószabadság korlátozása. A Fidesz az adófizetők pénzéből építette ki sokmilliárdos médiabirodalmát, miközben a független és ellenzéki sajtótermékeket szisztematikusan felszámolta. Most nemzetstratégiai jelentőségűnek titulálták a Habony Médiaholding létrehozását, a Fidesz azonban nem egyenlő a nemzettel. Elfogadhatatlannak tartjuk a Fake News gyártást, a gyűlöletre és lejáratásra építő propagandát, az újságírók munkájának a korlátozását, a parlamentből való kitiltásukat.

2. Az oktatás szabadságának a korlátozása. Az Orbán-kormány a saját törvényeit sem tartotta tiszteletben, amikor a CEU-t ellehetetlenítette. A CEU ugyanis teljesítette a feltételeket, amiket az Orbán-kormány szabott neki, mégsem folytathatja budapesti működését. Ezzel az ország legmagasabban jegyzett egyetemét veszítettük el.

3. A nemzetközi jog és a jogállamiság sárba tiprása. Magyarország nemzetközi bűnözők otthona lett. A Fidesz először a letelepedési kötvényeken keresztül fogadta be ellenőrizetlenül a gazdasági bevándorlókat, akik között szép számmal lehettek ügynökök, bűnözők és terroristák, majd hivatalosan is egy korrupt politikus védelmére kelt a macedón kormányfő befogadásával és pártfogásával. Ezzel Orbán Viktor és kormánya szembefordult Európával és az európai értékekkel is.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.