2018. december 10., hétfő 15:22

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 10., hétfő (OS) - A Liberálisok az emberi jogok világnapján 10 pontban bizonyítják, hogy ma Magyarországon nem érvényesülnek az emberi jogok

    4. Az emberi méltóság semmibe vétele. A kormány kriminalizálta a nincstelenséget, alkotmányba emelte a hajléktalanok jogfosztását. Ma a hajléktalanokat télvíz idején az aluljárókból is kitiltják. Orbán Viktor a hajléktalan-rendelettel ismét bebizonyította, hogy az embertelenség kormányát működteti.

5. A gyülekezési szabadság és a szólásszabadság súlyos megsértése az, hogy a rabszolgatörvény ellen tüntetőket a lengyel parlament alsóházi elnökének látogatására hivatkozva kizárják a Kossuth térről.

6. Az egyesülési szabadságot sérti, amit a jogvédő civilekkel tesz a kormány. Egyrészt felháborító gyűlöletkampányt folytat ellenük, másrészt adminisztratív eszközökkel próbálja akadályozni a munkájukat.  

7. Az egyenlő bánásmód elvének hiánya több magyarországi kisebbséget is sújt. Elég az LMBTQI-közösség alkotmányos jogfosztására, az cigányság oktatásból és munkapiacról való kirekesztésére, a fogyatékkal élőket érő folyamatos hátrányos megkülönböztetésre vagy a nők személyi biztonságához való jogának a semmibe vételére gondolni. A kormány a mai napig nem ratifikálta az isztambuli egyezményt, amely kellő védelmet nyújtana a gyermekeknek és a nőknek a családon belüli erőszakkal szemben.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.