2018. december 10., hétfő 15:23

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 10., hétfő (OS) - A mesterséges intelligencia erősödéséhez is fontos  a hazai kutatás-fejlesztés   A kormány számára fontos, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztéséhez kapcsolódó oktatás és kutatás - fejlesztés kellő hangsúlyt kapjon a felsőoktatásban és a duális képzésben egyaránt - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a Continental vállalat budapesti mesterséges intelligencia központjában tett látogatása során hétfőn.

    A miniszter hangsúlyozta, hogy a Continentalt követően további cégek indítottak mesterséges intelligencia fejlesztéseket és megalakult az MI koalíció is annak érdekében, hogy összefogja e szakterület szereplőit, illetve vizsgálja a társadalomra gyakorolt hatását.
Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezetői igazgatója kiemelte, hogy cégük elsőként hozott kifejezetten mesterséges intelligenciához kapcsolódó fejlesztési tevékenységet Magyarországra, mely nagyban hozzájárul a Continental balesetek nélküli jövőt megcélzó programjához.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.