2018. december 12., szerda 08:38

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 12., szerda (OS) -

    Lázár tervei – nem visszamenőleges hatályú jogi szabályozásról lévén szó – nem jogsértőek és védik minden ember, különösen a még meg nem születettek és a védekezésre képtelen magzatok, újszülöttek, kisgyermekek és a részben családjuktól függésben lévők egészségét is. Közérdekűek, nem sértik a már dohányzók (függő helyzetben lévők) jogait, sőt segítik megerősíteni az ő felelős gondolkodásukat is.

Az viszont már kapitális hiba, hogy Lázár János az új generáció számára pusztán a dohánytermékek vásárlását, és nem fogyasztását akarja megtiltani. Amíg a vásárlástól eltiltottak maguknak mással vásároltathatnak, semmi nem akadályozza meg őket, hogy elinduljanak a sok szenvedést sok pénzért biztosító önmérgezés útján.

Komoly mulasztás, hogy Lázár nem foglalkozik a családon belüli dohányzással, aminek korlátozása nélkül – a gyerekekre kényszerített, sokkal károsabb passzív dohányzás miatt – csonka a javaslat.

Reméljük, a nemdohányzók védelméért felelős biztos a neki kijelölt célközönségen kívül a dohányzók védelmére is képes némi figyelmet fordítani, mert különben munkája hiteltelen lesz.
Az ABOSZ nevében a legmesszemenőbben törekedni fogok a Lázár János által felvetettek továbbgondolására, az elképzelés hibáinak kijavítására, és ezzel a közjó olyan alakítására, hogy a nemdohányzók védelmének leghatékonyabb képviselete ne sértse a még dohányzók méltányos jogait sem!

Kiegészítésül: http://www.abosz.hu/kornyezet_es_felelosseg.html#dohany

Pós Péter
az ABOSZ elnöke

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.