2018. december 12., szerda 10:16

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 12., szerda (OS) - Ajándék az internetről A fogyasztóvédelem advent idején is szemmel tartja az online áruházakat

        Minden év novembere és decembere a hagyományos kereskedelem mellett főszezon az e-kereskedelemben is. Mivel az ajándékvásárlások egyre nagyobb hányada kerül át az online térbe, a fogyasztóvédelem megerősítette jelenlétét a webáruházak területén.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) IT Laboratóriuma az egész éves ellenőrzés mellett novembertől kiemelten vizsgálja a webáruházakat. Az ellenőrzés célja, hogy a vásárlók jogkövető cégek online felületeiről rendelhessenek. A magyar fogyasztóvédelem jelentős eredménye, hogy a webáruházak által elkövetett ismételt jogsértések aránya a korábbi évek átlagos 54 százalékához képest 2018-ban a negyedére, 13 százalékra esett vissza.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár elmondta: "Egyre többen vásárolnak az internetről, ezért a magyar fogyasztóvédelem fókuszában évek óta az e-kereskedelem áll. Az ITM IT Laboratóriuma a fogyasztóvédelmi hatósággal közösen már több mint 1600 webáruház ellenőrzését végezte el. A karácsonyi rendeléseknél külön érdemes odafigyelni a szállítási időre, hogy az ajándéknak szánt termék időben megérkezzen. Az ellenőrzések és próbarendelések célja az ünnepi időszakban is a jogsértések megelőzése, és a fogyasztók mellett a tisztességes vállalkozások védelme."
    
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.