2018. december 12., szerda 14:38

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. december 12., szerda (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) egyaránt fontosnak tartja az integrációt és az autonómiát is.

    Nagy-Britannia kiválása és egy sor tagjelölt várakozása kiváló alkalom lenne az alapelvek és a gyakorlat újragondolására. Az alapelvekkel könnyebb a dolgunk, mert azok nagy általánosságban elismerik mind az integráció, mind az autonómia fontosságát. A gond az, hogy megmaradnak a nagy általánosságoknál, nem tesznek hozzá konkrét stratégiát, célokat, további mobilizáló érveket. Kevesen merik kimondani és következetesen képviselni, hogy igenis, szükségünk van, és elkerülhetetlen a teljes európai integráció, a konföderáció. Igen, ez szükséges és elkerülhetetlen, a nemzetállami vezetők minden ez ellen felhozott érve álságos nacionalizmus, a királykodások féltése. Közben ugyanezek a királykodó nemzetállamok hallani sem akarnak valamelyik régiójuk autonómiájáról. Ebben a témában gyalázatos játszmák folynak keresztül-kasul, de még Brüsszel is kétkulacsos politikát folytat, például a katalán törekvések szabotálásával.
A Változó Világ Mozgalom fontosnak tartja:
- Konkrét határidős feladatként tűzni az európai konföderáció létrehozását.
- Ösztökélni a regionális integrációt (Németország és Ausztria egyesülése, dél- és északszláv, skandináv integráció).
- Elősegíteni minden jogos helyi autonómiát.
Közben következetesen kell dolgozni az európai integráció teljessé tételéért, legelőször Norvégia és Svájc – nyomatékos – invitálásával.
És igen: Gibraltár Európa része!

http://mmc-vvm.blogspot.hu/

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.