2018. december 12., szerda 15:12

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (4. rész)
    Budapest, 2018. december 12., szerda (OS) -

"Az ukrán hatóságoknak meg kell érteni, hogy a kisebbségi nyelvek ügyében további időhúzásuk csak arra jó, hogy tüzelje a szélsőséges, magyarellenes ukrán nacionalistákat, miközben tápot ad a kérdés ürügyén az ország európai és atlanti kapcsolatait blokkoló álságos magyar külpolitikának. Az ukrán kormány magatartása természetesen nem menti fel az Orbán-kormány öncélú, felelőtlen taktikázását, amely a megoldás helyett a kárpátaljai magyarok érdekeit is veszélyeztető feszültségkeltéssel és zsarolással terheli meg kétoldalú kapcsolatainkat, egyúttal nehezítve az ukránok európai orientációját – mindezzel természetesen jó szolgálatot téve az Ukrajna és a térség destabilizálásában érdekelt Putyinnak. Orbánnak tudomásul kellene venni, hogy a magyarok és más kisebbségek érdekeinek védelme az ukrán nacionalizmus megnyilvánulásaival szemben is csak szövetségi, uniós keretben lehet hatékony, hiszen a mostani EP határozat is azt jelzi, hogy az EU részéről adott a politikai szándék az ehhez szükséges nyomásgyakorlásra" – fejtette ki Szanyi Tibor.

Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő