2018. december 12., szerda 15:33

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. december 12., szerda (OS) - Orbán Viktor bizonyítsa be, hogy a munkavállalók oldalán áll, legyen adó-és járulékmentes a túlmunka!

A Fidesz és az illiberális állam ma a Parlamentben szembeköpte a demokrácia alapvető értékeit, amikor erőszakkal és törvénytelenül áttolta a demokratikus alapértékeit megcsúfoló törvénymódosításokat. Törvénytelenül fogadta el a fideszes többség a rabszolgatörvényt is, hiszen a szavazógépek a képviselők kártyái nélkül is működtek, ez ellen pedig az ellenzékkel közösen fel fogunk lépni. A Liberálisok azt javasolják, hogy ha már a kormánypárt erőszakkal, a demokrácia alapjait sértő módon is, de áterőltette a rabszolgatörvényt a Házon, akkor bizonyítsa be, hogy valóban a magyar munkások oldalán áll, és tegye adó-és járulékmentessé a túlmunkát!

A magyar emberek egyértelműen és határozottan elutasítják azt, hogy a munkaadók 400 túlórára kötelezhessék a dolgozókat, és a többletmunka után elég, ha 3 éven belül számolnak el munkáltatók. A Liberálisok szerint ha a Fidesz valóban a munkavállalókat akarná képviselni, akkor nem növelné tovább a dolgozók kiszolgáltatottságát. A Liberálisok szerint garantálni kellene, hogy a túlóra valóban önkéntes legyen, és a munkáltató ne tudjon nyomást gyakorolni az alkalmazottakra. Bizonyítsa be az Orbán-kormány, hogy nem a fideszes oligarcháknak próbál kedvezni a rabszolgatörvénnyel! A túlmunka adómentessé tételével bizonyítsa be Orbán Viktor, hogy valóban a magyar munkavállalók oldalán áll!
     Kiadó: Magyar Liberális Párt