2018. december 13., csütörtök 14:38

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 13., csütörtök (OS) - Latorcai Csaba mutatta be "A magyar nyelv szótára" egynyelvű magyar értelmező kéziszótár hiánypótló hetedik kötetét

    A tárca államtitkára emlékeztetett arra, hogy a kormány alapvető nemzetstratégiai kérdésként tekint a magyar nyelvhasználat mindenkori támogatására, szerte a Kárpát-medencében, ezért is hívta életre a Szülőföldön magyarul elnevezésű programot. Magyarország kormánya ezzel is biztosítani kívánja a magyar nyelv oktatásához és tanulásához elengedhetetlen tankönyvek és taneszközök beszerzésének elősegítését a határon túli családok, oktatási intézmények, tanulók számára.
A vissza nem térítendő támogatásra az idei évben közel 146 ezer határon túli magyar család, oktatási intézmény és tanuló pályázott.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Anyanyelvápolók Szövetségének kezdeményezésére a Magyar Országgyűlés 2011-ben a magyar nyelv napjának nyilvánította november 13-át. Az ünnepnap lehetőséget teremt arra, hogy a magyar nyelvet évente egyszer középpontba állítsuk, amikor országszerte különféle kulturális programokkal, megemlékezésekkel ünnepeljük anyanyelvünket – zárta ünnepi köszöntőjét Dr. Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.