2018. december 14., péntek 09:44

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2018. december 14., péntek (OS) - Szolidaritást vállalunk a "rabszolgatörvénnyel" fenyegetett munkavállalókkal, támogatjuk a szakszervezeti mozgalom egységes fellépését

        A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) elnöksége mély felháborodását fejezi ki a munka törvénykönyve egyéni képviselői indítvánnyal történt, a szakszervezeti és társadalmi egyeztetést nélkülöző módosítása miatt. Sérelmezzük ezt az eljárást, a törvénymódosítás tartalmát, a szakszervezetek és a munkavállalók tiltakozásának semmibe vételét.
     Véleményünk szerint a törvénymódosítás a munkaterhek túlzott növekedésével fenyeget, növeli a munkavállalók kiszolgáltatottságát, veszélyezteti a dolgozók egészségét, a családok békéjét. Emeli a munka világában a bizonytalanságot.
     Az FDSZ támogatja a "rabszolgatörvény" visszavonását célzó kezdeményezéseket, közösséget vállalunk a tiltakozó munkavállalókkal, a tiltakozásban részt vevő szakszervezetekkel. Fontosnak tartjuk a munkavállalók legszélesebb körű összefogását, hogy eredményesen és hatékonyan legyenek képesek fellépni érdekeik és jogaik védelmében. Ennek elengedhetetlen feltétele a szakszervezeti mozgalom egysége, a szakszervezeti konföderációk közös cselekvése. Követeljük és kezdeményezzük a szakszervezeti mozgalom megújítását, a konföderációk egyesülését.
     Csak egységes szakszervezeti mozgalom képes a munkavállalói érdekek erőteljes képviseletére, védelmére és érvényesítésére.
FDSZ Elnökség

     Kiadó: Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.