2018. december 14., péntek 10:52

A Klebelsberg Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 14., péntek (OS) - A Klebelsberg Központ digitális matematika versenyt szervez

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megszervezi a Klebelsberg Központ a kreativitásra, digitális eszközök használatára épülő matematika csapatversenyét MaTech2 néven.
     Az először a 2017/2018-as tanévben megrendezett MaTech elnevezésű verseny nagy sikerére való tekintettel, ebben a tanévben is megszervezi a Klebelsberg Központ a digitális kompetenciákat, a kooperációt és a kreativitást a matematikai tudással ötvöző megmérettetést. A vetélkedő szervezése ebben a tanévben is a Dunaújvárosi Egyetem közreműködésével és a tankerületi központok támogatásával valósítjuk meg. A MaTech2 elnevezésű verseny célja, hogy a digitális készséget, a kreativitást és a kooperációt fejlesztő feladatok segítségével közelebb hozza a matematikát a 10.-11. évfolyamos diákokhoz. Az élményalapú tanulás a tehetséggondozás egyik legoptimálisabb formája, hiszünk abban, hogy egy verseny lehet érdekes és inspiráló is a résztvevők számára. Reményeink szerint az immár második alkalommal megrendezett verseny a kihívás mellett idén is olyan élményekkel teszi gazdagabbá a résztvevőket, amelyek jelentős lökést adnak számukra további tanulmányaik során.

Kiadó: Klebelsberg Központ