2018. december 14., péntek 11:39

Az Állami Számvevőszék közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. december 14., péntek (OS) -

        Az Index.hu oldal ma megjelent "Lenullázná a Momentumot és a Párbeszédet az ÁSZ" című cikkben az szerepel, hogy a Momentum október 7-én költözött új székhelyre. Ugyanakkor a párt már ezt megelőzően sem biztosította az ÁSZ ellenőrzésével kapcsolatos hivatalos értesítések átvételét. Továbbá ellentétben a cikkben tett állítással a Momentum nem bocsátott az ÁSZ rendelkezésére semmilyen a kampánypénzek szabályszerű felhasználását igazoló bizonyítékot (szerződést, számlát, bizonylatot).
     Az ÁSZ hangsúlyozza: Amennyiben egy ellenőrzött szervezet nem biztosítja az elérhetőségét és az ellenőrzés lefolytatásához szükséges dokumentumokat a törvényben megadott határidőben nem bocsátja az ÁSZ rendelkezésére, a gazdálkodása az ÁSZ és az adófizető állampolgárok felé nem elszámoltatható és nem átlátható.
     Az ÁSZ elmúlt mintegy tíz hónapban számos alkalommal tájékoztatta a közvéleményt, illetve az érintett jelölteket és jelölőszervezeteket a kampánypénzek törvényben előírt ellenőrzéséről, a költségvetési támogatásokkal való elszámolás menetéről, valamint a vonatkozó határidőkről.
     Az ÁSZ megismétli: a 2018. évi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése – közte a Momentum a Párbeszéd ellenőrzése – jelenleg folyamatban van. Az ÁSZ értékeli a két párt észrevételeit és ez alapján a megállapításait jelentésekbe foglalja, amelyeket az ellenőrzések lezárását követően hoz nyilvánosságra és tesz közzé honlapján.


     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.