2018. december 14., péntek 13:01

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége közleménye
    Budapest, 2018. december 14., péntek (OS) - Az Ételt az Életért Alapítvány fő feladatának tekinti, hogy segítse a rászoruló, a szociálisan hátrányos helyzetűek, illetve a gyermekek étkeztetését. Egri Irodájukat 1999-ben alapították a Krisna-hívők azzal a céllal, hogy az alapítvány célkitűzéseit önkénteseik - széleskörű civil összefogással - megvalósítsák.

        Az emberi szükségletek alapja az étkezés, a test fenntartása. Az Egerben működő Ételt az Életért Programiroda munkatársai évek óta naponta félezer adag meleg ebédet osztanak ki a helyi rászorulóknak - ami éves szinten több mint 100 ezer tál meleg ételt jelent. Úgy vélik, a társadalom felemelkedése érdekében első lépésben az éhező rétegen kell segíteni. Kötelességüknek érzik az elesett helyzetben lévő embertársaink megsegítését politikai, etnikai vagy vallási hovatartozásukra való tekintet nélkül. A létminimum alatt élő nagycsaládosok, egyedülállók, idős nyugdíjasok, fiatal párok veszik igénybe a szolgáltatásukat.
     2016-ban indult a diákétkeztetési programjuk, melynek keretein belül az Eszterházy Károly Egyetem nehezebb sorsú hallgatói számára biztosítanak ingyenes egytálételt. A hallgatók tanulmányi és fenntartási költségei sok családnak rendkívül megterhelőek, a cél azonban az, hogy a diákok a szakma vagy a diploma megszerzéséig az oktatásban maradjanak és összpontosítsanak tanulmányaikra - vélik a Krisna-hívők. Az Egri Iroda a hétvégén kiemelt karácsonyi akció lebonyolításában is részt vesz.

     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.