2018. december 14., péntek 13:14

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 14., péntek (OS) - Jövőre megkezdődnek a Magyar Falu Program pályázati kiírásai

A kormány döntése alapján 2019-ben elindul a Magyar Falu Program, amelynek már  első évében, 2019-ben 150 milliárd forint áll rendelkezésre az ötezer lélekszám alatti települések fejlesztéseinek megkezdésére. Ebből 50 milliárd forint a mellékúthálózat fejlesztését, 25 milliárd forint a fiatalok falusi lakhatási lehetőségeinek javítását, 75 milliárd forint pedig a közszolgáltatások színvonalának emelését szolgálja.  A végrehajtási rendelet értelmében a 2019-re szóló, konkrét pályázati keretösszeg is már rögzített. A jövő év első felétől - 75 milliárd forint értékben - folyamatosan nyílnak meg a pályázati lehetőségek, így érdemes a kistelepüléseknek felkészülni. A pályázatok részleteiről a későbbiekben adunk részletes tájékoztatást. Cél, hogy akár már a jövő év végén látható és tapasztalható eredményei legyenek a programnak.

Kiadó: Miniszterelnökség