2018. december 14., péntek 13:14

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 14., péntek (OS) - Jövőre megkezdődnek a Magyar Falu Program pályázati kiírásai

        A kormányrendelet már részleteket is tartalmaz a jövőre vonatkozóan: szolgálati lakások építése, bölcsődefejlesztés, óvodafejlesztés, óvodai sport, óvodaudvar, orvosi rendelő felújítás, orvosi eszközbeszerzés, polgármesteri hivatalok felújítása, belterületi út és járdafelújítás, sportparkok építése, temetőfejlesztés, közterületek karbantartását célzó eszközök beszerzése, falu- és tanyagondnoki busz cseréje, kisbusz vásárlása újonnan induló falu- és tanyagondnoki szolgálatok számára, egyházi közösségi terek fejlesztése, önkormányzati közösségi terek fejlesztése. Fontos információ, hogy a fejlesztések megvalósítása nem kíván önerőt, a támogatás előfinanszírozás formájában áll majd a kedvezményezettek rendelkezésére.
     A Miniszterelnökségen Gyopáros Alpár, mint a Modern Települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos több mint 2000 polgármesterrel és önkormányzati szakemberrel konzultált annak érdekében, hogy a program eredményes legyen. A kormány határozott célja, hogy erősítse a vidék népességmegtartó erejét, növelje a falusi környezet nyújtotta életminőséget és tovább fokozza a gyermekvállalási hajlandóságot. Ennek céljából áll rendelkezésre 150 milliárd forint a költségvetési tartalékkeret terhére a 2019-es évben.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.