2018. december 15., szombat 08:44

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 15., szombat (OS) - Pécsre is megérkezett a Könyves szekér

        Jól mutatja ezt az a tény is, hogy Erdélyben az utóbbi időben három helyre – Marosvásárhelyre, Nagyváradra és Szatmárnémetibe – is megérkezett egy-egy könyves szekér, amely magyar és román nyelvű könyveket is kínál az olvasni szerető közönség számára.
A 2018-as esztendőben a kormány csak a Nemzeti Együttműködési Alapból mintegy 4,9 milliárd forint pályázati összeget biztosított a civil szervezetek működésére és szakmai programjaik támogatására. Ez az összeg a 2019. évi költségvetés alapján, mintegy 5,5 milliárd forintra nő. További támogatási lehetőségek állnak rendelkezésre a Nemzeti Kulturális Alap, vagy a költségvetés egyéb forrásai tekintetében is – tette hozzá a közigazgatási államtitkár.
     A Könyvszolgálat Kulturális Egyesület kezdeményezésének lényege az, hogy mindenki minőségi könyvhöz juthasson egy buszjegy áráért, azaz 300 forintért. Az Egyesület, amely 2017 ősz óta saját erőből, a mai napig 5 vidéki és 4 budapesti szekeret indított útnak és a jövőben újabbakkal látja el a nagyobb hazai és határon túli településeket könyves szekerekkel.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.