2018. december 20., csütörtök 15:12

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. december 20., csütörtök (OS) - Sermer Ádám: Üdvözlöm, hogy a baloldal elfogadta a kétfordulós javaslatomat

    Örömmel értesültem róla, hogy a baloldal elfogadta a kétfordulós előválasztásról szóló javaslatomat. Ahogy az országgyűlési választásokon is kiderült, akkor van esély a Fidesz leváltására Budapesten, ha az ellenzéki pártok nem indítanak külön-külön jelölteket. 2018 áprilisában a koordinációnak köszönhetően az ellenzék az egyéni országgyűlési képviselői helyek kétharmadát meg tudta nyerni Budapesten a Fidesszel szemben. Ezért lenne fontos, hogy főpolgármester-jelöltként is csak egy, a legnagyobb támogatással rendelkező ellenzéki politikus induljon majd Tarlós Istvánnal szemben.

Az egy jelölt kiválasztása szükséges, ugyanakkor nem elégséges feltétele a sikernek. Meggyőződésem, hogy csak az a jelölt lehet eredményes, aki a különböző ellenzéki oldalak alapértékeit össze tudja hangolni és egyszerre tudja képviselni. Olyan jelöltre van szükség, aki Tarlós Istvánnal szemben kész megvédeni a főváros függetlenségét és szabadságát. A közös jelöltnek határozottan és egyértelműen ki kell állni az Orbán-kormány illiberális politikájával szemben.

Az előválasztás sikerének az a záloga, hogy minden ellenzéki induló meg tudja mérettetni magát, és a kiválasztás technikai feltételeit közösen alakítsuk majd ki. Az első fordulóhoz sok sikert kívánok a baloldali pártok jelöltjeinek!
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.