2018. december 21., péntek 12:29

Az Összefogás 1956 Katonai és Polgári Örökségének Megőrzéséért Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 21., péntek (OS) -

        A magyar történelem egyik kiemelkedően jelentős eseménye volt az 1956-os Forradalom és Szabadságharc.
     Népünk megmutatta, hogy az elnyomás ellen, a keresztény kultúra és Európa védelmében fegyverrel is képes kiállni a szabadság és függetlenség mellett. A Forradalom és Szabadságharc eseményei, a polgárok hősiessége arra kötelezi nemzedékünket, hogy az ország fővárosában, egy nagy látogatottságú téren méltó emlékmű hirdesse 1956 dicsőségét.
     Hazánkban, de több országban a helyi lakosság kezdeményezésére méltó emlékművel tisztelegnek és emlékeznek 1956 eseményeire és a megtorlás borzalmaira. Így van ez a Főváros kerületeiben is. Az Összefogás 1956 Katonai és Polgári Örökségnek Megőrzéséért Egyesület (Budapest, V. Nádor utca 36.) ezúton közakarat és közadakozás formájában meghirdeti a budapesti, központi ’56-os emlékmű, zarándokhely megvalósítását.
     Az Egyesület 1990-ben négyszáz rehabilitált katonával alakult és a TIB Katonai Tagozataként működött. 2010-ben kiváltunk és a fenti megnevezéssel, önálló jogi személyként működünk. Létszámunk bár az elhalálozások miatt megcsappant, de fiatalok és középkorúak soraiból többen csatlakoztak szervezetünkhöz. Facebook oldalunkon több mint hatszáz személy, szervezet található. Programunk gerincék alkotja a Hősök- Hantok országos vándorkiállítás, a Hármas jelszó népszerűsítése, rendhagyó történelem órák tartása stb.
     A Felhívás szervezeti tennivalóit lásd a II. és III. Közleményben.

     Kiadó: Összefogás 1956 Katonai és Polgári Örökségének Megőrzéséért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.




Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.