2018. december 21., péntek 12:36

Az Erdélyi Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 21., péntek (OS) - Erdélybe a falugazdáknak 9 fős kisbuszra gyűjtött  $5,107.75-t karácsonyra a kanadai magyarság!

        A Kanadai Magyarok Országos Szövetségének elnöke, Vaski Gábor tudósította az Erdélyi Szövetséget, hogy karácsony alkalmából elküldik az erdélyi falugondnokok civil szervezetének, a Romániai Falugondnokok Szövetségének egy 9 fős, használt kisbusz vásárlásához gyűjtött  $5,107.75-t. A Romániai Falugondnokságok Szövetsége  a szórványközösségekben, ahol már nincs magyar tanító, a magyar anyanyelvű (esetleg lelkész) falugondnokot segíti, az anyanyelvű ügyintézője az időseknek, tolmács; aki egy-egy magyar iskola központba viszi naponta a környék magyar gyermekeit, ami kettős az áldás, mert magyar nyelvű oktatást ment meg.
     A Romániai Falugondnokságok Szövetsége  a szórványközösségekben, ahol már nincs magyar tanító, a magyar anyanyelvű (esetleg lelkész) falugondnokot segíti, aki
• az anyanyelvű ügyintézője az időseknek;
• tolmács;
• egy-egy magyar iskola központba viszi naponta a környék magyar gyermekeit, ami kettős az áldás, mert magyar nyelvű oktatást ment meg, s az összevont iskolaközpontban a magyar nyelvű oktatásban részesülőgyermek a családban marad;
• szervezi a közösség hagyományápoló rendezvényeit, falunapokat, nemzeti ünnepeinket;
szállítja az ott élőket a csíksomlyói búcsúra, a dévai zarándoklatra, ökumenikus istentiszteletekre.

     Kiadó: Erdélyi Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.