2018. december 21., péntek 12:58

A Független Rendészeti Panasztestület közleménye
    Budapest, 2018. december 21., péntek (OS) - Közlemény jogszabályi változásokról

A Független Rendészeti Panasztestület tájékoztatja a jogkereső polgárokat, hogy az Országgyűlés által elfogadott Egyes belügyi tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2018. évi CXXI. törvény értelmében a rendőri intézkedések miatti panasz előterjesztésének határideje 2019. január 1. napjától kezdődően 30 napra emelkedik.
     Ennek értelmében 2019. január 1. napjától akinek jogát vagy jogos érdekét a rendőri intézkedés, vagy mulasztás, illetve a kényszerítő eszköz alkalmazása érintette, az az intézkedéstől számított 30 napon belül fordulhat panasszal a Testülethez. Amennyiben az őt ért jogsérelemről az intézkedés érintettje később szerzett tudomást, akkor a tudomásszerzéstől számított 30 napon belül élhet panaszjogával. A rendőri intézkedéstől számított egy éven túl panasz előterjesztésének helye nincs.
     A jogszabályváltozás egyéb részleteiről az alábbi linken elérhető Magyar Közlöny 2018. évi 207. számából tájékozódhat: https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/20c6c951c44751008cf23d49cf765681b553162c/megtekintes

Budapest, 2018. december 21.

Független Rendészeti Panasztestület

Kiadó: Független Rendészeti Panasztestület