2018. december 21., péntek 14:47

Az Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 21., péntek (OS) - Hová forduljunk, ha baj van? Melyik patikák tartanak ügyeletet? Hol lehet vért adni a két ünnep között? Készüljünk fel időben, hogy valóban békések legyenek az ünnepek!

    Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet felhívja a lakosság figyelmét a karácsony és az újév közeledtével arra, hogy az ünnepnapok torlódása miatt ne felejtsék el időben beszerezni a rendszeresen alkalmazott készítményeket, és töltsék fel a "házi patikát", felkészülve ezzel az esetleges nem várt helyzetekre is. Érdemes otthon tartani láz- és fájdalomcsillapító szereket, torokfertőtlenítőt, orrcseppet és az emésztőrendszeri panaszok kezelésére alkalmas készítményeket. Az ünnepi lakomán tartsunk mértéket az étkezésben és főleg az alkoholfogyasztásban, hiszen a nehéz ételek és az égetett szeszes italok megterhelik a szervezetet.
A karácsonyi ünnepek alatt  a patikák a folyamatos gyógyszerellátás biztosítása érdekében ügyeleti szolgálatot is ellátnak. December 24-én és 31-én (pihenőnap) a szombaton is nyitva tartó gyógyszertárak a szokásos szombati munkarendjük,  vagy rövidített nyitvatartás szerint lesznek elérhetők.  December 25-én, 26-án és január 1-jén  kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.   Az ügyeleti, vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni: www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/

     Kiadó: Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.