2018. december 23., vasárnap 09:29

A VDSzSz Szolidaritás közleménye
    Budapest, 2018. december 23., vasárnap (OS) - A VDSzSz Szolidaritás tiltakozik a munkavállalók kiszolgáltatottságát növelő jogszabály-változtatás miatt.

    Szakszervezetünk eredménytelenül fordult a munkavállalókat rendkívül hátrányosan érintő Mt-módosító javaslat benyújtását kezdeményező országgyűlési képviselőkhöz valamint a Parlamenthez a törvényjavaslat visszavonása vagy elutasítása érdekében.

Nem talált meghallgatásra azon kérésünk sem, amelyet a Köztársasági Elnök felé írt levelünkben fogalmaztunk meg - remélve, hogy a tervezetet megfontolásra visszaküldi a törvényalkotónak. Az általunk kifogásolt törvényjavaslat-módosítás kihirdetésre került.

Szakszervezetünk tiltakozik a munkavállalók kiszolgáltatottságát növelő jogszabály-változtatás miatt, és reméli, hogy a Munka törvénykönyve mielőbb a munkavállalók javára módosul.

Addig is elvárjuk: a veszélyes üzemet működtető vasutas munkavállalókat foglalkoztató munkáltatók visszavonhatatlanul nyilatkozzanak arról, hogy nem élnek az önkéntes rendkívüli munkáltatásra való jogosultságukkal!
     Kiadó: VDSzSz Szolidaritás

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.