2018. december 28., péntek 17:04

A Közlekedő Tömeg Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 28., péntek (OS) - 100 Intercity-vonatra ismét nem fértek fel az utasok az ünnepek kezdete óta – a Közlekedő Tömeg Egyesület a MÁV-Start vezérigazgatójának azonnali lemondását követeli

A probléma gyökere Csépke András vezérigazgató személyes projektje, az IC+ kocsik építése. 2016-ra 50 ilyen vasúti kocsinak kellett volna elkészülnie, ebből azonban ma mindössze 3 darab szállít utasokat. A projekt nem halad, és mivel "a MÁV-Start valamennyi erőforrása ezen dolgozik" (1), nem marad elég kapacitás a meglévő járművek karbantartására, így egyre kevesebb az üzemképes kocsi. Emiatt fordul elő egyre gyakrabban, hogy nincs elég férőhely a vonatokon, és nem férnek fel rájuk az utasok.

Miután felhívtuk erre a figyelmet, a MÁV-Start első embere perrel kezdte fenyegetni egyesületünket – érdemi reakciót nem kaptunk. Csépke Andrást ezért meghívtuk egy televíziós vitára, melyet az utolsó pillanatban lemondott.

Vezérigazgató úr továbbra is tagadja a problémák létezését. Valójában azonban a Csépke András vezette MÁV-Startnál néhány hónapon belül negyedjére fordul elő, hogy több tucat vonatra nem férnek fel az utasok – az elmúlt napokban összesen 100 ilyen járat volt. A Közlekedő Tömeg Egyesület ezért a MÁV-Start vezérigazgatójának azonnali lemondását követeli.

————————————

(1) Ezt Csépke András nyilatkozta a Hír TV-nek idén januárban. https://hirtv.hu/ahirtvhirei_adattar/elkezdodott-a-kampany-itt-az-igeretcunami-2442323

Egyesületünk Facebook-posztja a témában: http://bit.ly/megtelt-vonatok

Kiadó: Közlekedő Tömeg Egyesület