2018. december 31., hétfő 21:22

A(z) Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 31., hétfő (OS) - Miért legyen Puzsér Róbert Budapest főpolgármestere? Mert nincs nála alkalmasabb jelentkező! Ez az egyetlen érv mindaddig bőségesen elegendő, amíg nem lesz nála alkalmasabb jelölt. Bőven van azonban több más érv is mellette. Például az, hogy az igen kritikus alaptermészetű jelölt komoly pozícióba juttatásával végre méretes követ dobnánk a magyar pártpolitikának a teljes közéletet gyűlölködéssel megmérgező, bűzlő pocsolyájába.

Az egymást követő kormányok egyre inkább megpróbálják kisajátítani az egész közéletet, és ebben a törekvésben a jelenlegi hatalom 2010-et követően minden elődjénél hatékonyabban és jogsértőbben jár el.
     A teljes közélet szégyene, hogy a majd három évtizede történt elfuserált módszerváltás óta dermedten tűri, hogy a pártpolitika fokozatos visszarendeződés szerűen már a váltást megelőző időszakokra emlékeztető mértékben uralja az egész társadalmi életet. Nem szégyellték már az Alkotmányba, majd később az Alaptörvénybe és más törvényekbe bújtatva még azt a kapitális hazugságot is elhitetni az emberek túlnyomó többségével, hogy a politika egyenlő a pártpolitikával.
     Sem    az Alaptörvény, sem az ún. civil törvény nem használja a pártpolitika szót, annak fogalmát alaptalanul, módszeresen összemossa a teljes közéletet jelentő politika fogalmával, ezzel az alaptalan szócserével abszurd módon jogbizonytalanságot keltve a közéleti tevékenységtől is megpróbálja távol tartani mindazokat, akik a pártpolitika nyomasztóan túlzott hatalmától nem ok nélkül tartanak.

Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége