2019. január 4., péntek 13:42

OS - JAVÍTÁS - A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2019. január 4., péntek (OS) - Javított! Laktanyaépítés Kiskőrösön. Egy uniós projektnek köszönhetően várhatóan 2020-ban új épületbe költözhet a kiskőrösi hivatásos tűzoltó-parancsnokság. A "Tűzoltólaktanyák kialakítása – Kiskőrös tűzoltóság" elnevezésű KEHOP-1.6.0-15-2016-00015 azonosítószámú projekt 919 millió 847 ezer 409 forintot biztosít arra, hogy a zöldmezős beruházás megvalósuljon. A Dózsa György úti ingatlant a helyi önkormányzat ajánlotta fel, állami tulajdonba vétele után a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a terület vagyonkezelője

    A katasztrófavédelmi szempontú kockázatokról szóló elemzések szerint az ország egyes területeinek mentő-tűzvédelmét új laktanyák építése javíthatja számottevően. A szakmai javaslatok alapján a közeljövőben hat városban újul meg a régi laktanya, vagy épül teljesen új létesítmény. Fehérgyarmaton, Gyöngyösön, Pécsett, Kecskeméten, Piliscsabán és Kiskőrösön kezdődtek meg az uniós projektekhez kapcsolódó beruházások. A kiskőrösi hivatásos tűzoltó-parancsnokság 13 település csaknem 51 ezer lakójának biztonságát javítja majd. A létesítmény egy új, több mint ezer négyzetméteres tűzoltó laktanyát, egy raktárépületet és egy sportpályát foglal majd magában. A laktanyában összesen 39 tűzoltó lát el készenlétet, az épületben három szerállást és egy járműmosórészleget alakítanak ki. Az új laktanyából a mostaninál sokkal rövidebb idő alatt érkeznek a tűzoltók például Akasztóra, Csengődre és Soltszentimrére. A beruházás befejezésének tervezett határideje 2020.10.31.
    
     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.