2019. január 4., péntek 15:30

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 4., péntek (OS) - Sermer Ádám: Azonnal vonják vissza a fokozott rendőri ellenőrzést Budapesten!

    Az Orbán-kormány teljesen indokolatlanul és szükségtelenül hosszabbította meg január 2-tól a fokozott rendőri ellenőrzést Budapesten. Felháborító, hogy a fővárosi rendőrfőkapitány meg sem próbált magyarázatot adni arra, mi szükség volt a fokozott ellenőrzés meghosszabbítására. Nem is tudta volna megindokolni az intézkedés szükségességét, a kormány valódi célja ugyanis nem a biztonság fenntartása, hanem a budapesti tüntetések korlátozása. A Fidesz frakcióvezetője, Halász János épp a napokban nyilatkozta, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa. Az Orbán-kormány kizárólagos célja tehát az, hogy démonizálja, lejárassa a tüntetőket, hogy félelmet keltsen demonstrálókban és megakadályozza a további tiltakozásokat.

A kormány és a rendőrség a budapesti polgárok szabadságát korlátozza, amikor indoklás nélkül bárkit, bármikor és bármiért igazoltathat. Elfogadhatatlan, hogy a kormány diktatórikus módszerrel próbálja megfélemlíteni azokat, akik joggal tiltakoznak a Fidesz embertelen politikája ellen. Elfogadhatatlan, hogy a kormány gyávasága és hatalomféltése miatt embereket vegzálhatnak Budapesten.

Felszólítom a Belügyminisztériumot és a BRKF-t, hogy azonnali hatállyal vonják vissza a fokozott ellenőrzést Budapesten! Ne vegzálják a kormány politikája ellen tüntetőket! Követelem, hogy a budapesti rendőrfőkapitány adjon magyarázatot arra, hogy ki utasította erre az intézkedésre és miért?
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.