2019. január 8., kedd 13:53

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye
    Budapest, 2019. január 8., kedd (OS) - Illegális hulladéklerakók felszámolására pályázhatnak az önkormányzatok

        Az illegális hulladéklerakók felszámolását támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Az Országos Hulladékgazdálkodási Terv céljainak megvalósítása érdekében a tárca mintegy 240 millió forint támogatást bocsát a települési önkormányzatok rendelkezésére.
     A támogatás célja a közterületen lévő, illegálisan lerakott hulladék felszámolásának elősegítése, melyet a minisztérium prioritásként kezel, ezért "Az illegális hulladéklerakók felszámolása" című pályázat tervezése során arra törekedett, hogy az ország teljes területén, a települési önkormányzatok lehető legszélesebb körének legyen lehetősége pályázni.
     A pályázók egyszeri, vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek, amelynek teljes összegét előfinanszírozás keretében kapják meg a települések. Az egy pályázattal elnyerhető támogatás összege legalább 500.000, legfeljebb 3.000.000 forint.
     A pályázat benyújtásának időszaka: 2019. 01. 28. – 2019. 02. 28. Pályázni a benyújtási időszakon belül a rendelkezésre álló 240 millió forint forrás kimerüléséig lehet.
     A pályázati kiírás és az ahhoz kapcsolódó dokumentumok a www.kormany.hu oldalról tölthetőek le és a támogatással kapcsolatban felvilágosítást a kkszf.szerzodes@itm.gov.hu e-mail címen kérhetnek az érdeklődők.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.