2019. január 8., kedd 21:44

Az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. január 8., kedd (OS) - A Női Liga közbenjárásának köszönhetően az endometriózis,mellrák, méhnyakrák, petefészekrábetegségekben érintett nők 2019. január 1-től adókedvezményre jogosultak.

        A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (Szja tv.) 40. §-a rendelkezik arról, hogy súlyosan fogyatékos személyek személyi kedvezménye címén az összevont adóalap utáni adó terhére adókedvezményt érvényesíthetnek. A súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségeket a 335/2009.(XII. 29.) Korm. rendelet határozza meg, amelyet 2009 óta nem módosítottak, nem kerültek bele új betegcsoportok. A Női Liga közbenjárásának köszönhetően az említett betegségekben érintett nők 2019. január 1-től adókedvezményre jogosultak.
     Ez azt jelenti, hogy az érintettek súlyosan fogyatékos magánszemélynek minősülnek, így – ha erről orvosi igazolásuk van – a határozat alapján a fogyatékos állapot kezdő napjának hónapjától ezen állapot fennállása idején havonta az adóév első napján érvényes havi minimálbér 5 %-ának megfelelő összeget kaphatják meg. A Női Liga tagjai - Női Egészségért Alapítvány, Mályvavirág Alapítvány, Mellrákinfó Egyesület, Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület, Babagenetika Egyesület – 2018. tavasza óta dolgoznak összefogva, hogy az endometriózis, mellrák, méhnyakrák, petefészekrák és a babagenetika területén támogassák a nők egészségét, érdekérvényesítésüket, és az edukációt.    Mindezt hitelesen, szakmai támogatás mellett teszik.
     További információ: https://tinyurl.hu/ujQ3/., https://tinyurl.hu/VARq/

     Kiadó: "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.