2019. január 10., csütörtök 17:30

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. január 10., csütörtök (OS) - DK: Kétségbeejtő helyzetben a magyar társadalom - A középosztály eltűnik, a fideszes elit pedig gazdagabb, mint valaha

    Összesen 463 milliárd forinttal nőtt tavaly kilenc hónap alatt a legvagyonosabb magyarok megtakarítása. Emellett rohamtempóban nőnek a társadalmi különbségek, a középosztály pedig lassan eltűnik hazánkból.

A Demokratikus Koalíció szerint aggasztó, hogy az Orbán-csomag megszorításaitól szenvedő országban kettészakad a társadalom. Az egyik oldalon a fideszes holdudvar egyre növekvő vagyonnal helikopterekből és vadászkastélyokból szemlélődik, míg az eltűnő középosztály és a gyarapodó szegények már nemhogy lakást nem tudnak venni, de egy albérletet kifizetniük is komoly kihívás. A DK felhívja a Fidesz-kormány figyelmét: ez a társadalmi szakadás nagyon nagy veszélyekkel járhat. Egy felelős kormányzatnak azért kell küzdenie, hogy a választók európai színvonalon élhessenek - nyilvánvaló, hogy a Fidesz nem akarja alattvalóit európai magyarokként látni.

Niedermüller Péter
EP-képviselő,
alelnök
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.