2019. január 11., péntek 12:46

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. január 11., péntek (OS) - Magyarország jobban teljesít az agráriumban is

    Bővült az Agrár Széchenyi Kártya maximum 100 millió forint összegű, akár 3 éves futamidejű szabad felhasználású hitellehetősége. Ennek eredményeként 2019-től a fás szárú növénykultúrák termesztésével, illetve sertéstenyésztéssel foglalkozó vállalkozások is részesülhetnek kiemelt támogatásban. A támogatás formája 100%-os mértékű kamat-, kezességi díj és kezelési költség támogatás a hitel teljes futamidejére, valamint a hitel felvételével, fenntartásával kapcsolatos (meghatározott) költségekre vonatkozó 100%-os költségtámogatás.

A horgász regisztráció és horgászkártya-igénylés kapcsán egy egyszerűbb, áttekinthetőbb rendszer jött létre. A változásoknak köszönhetően az állami horgászvizsga díjmentessé válik az idei évtől.

Az élelmiszerbűnözés visszaszorítása érdekében szigorodtak az élelmiszerhamisítással kapcsolatos szabályok, amelynek köszönhetően biztonságosabb, minőségi élelmiszerek kerülhetnek a magyar asztalokra.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.