2019. január 11., péntek 12:46

Az Agrárminisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. január 11., péntek (OS) - Magyarország jobban teljesít az agráriumban is

Az Európai Bizottsággal történt egyeztetéseket követően új és a korábbinál nagyobb forrást, összesen 10 milliárd forintos keretet nyújtó támogatási ciklus nyílt meg a sertés állatjóléti feltételeinek biztosítására. Ez azt jelenti, hogy ha a sertéstartó a támogatási évben valamennyi állategészségügyi nyilvántartási kötelezettségének eleget tesz, valamint betartja az állategészségügyi és állatvédelmi szabályokat, és megvalósítja a támogatás igénybevételéhez előírt feltételeket, egy sertés egyedre összesen 2100 Ft-ot igényelhet.

Emellett az afrikai sertéspestis-járvány megjelenése miatt támogatási rendelet lépett hatályba, kiküszöbölve ezzel a mangalica ágazatot érintő hátrányokat, a madárinfluenza-járvány okozta károk mérséklésére pedig támogatási programot dolgozott ki a tárca.

Kiadó: Agrárminisztérium