2019. január 11., péntek 15:11

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 11., péntek (OS) - A Jobbik követeli Palkovics Lászlótól a kutatóhálózati finanszírozás helyreállítását!

    A Jobbik Magyarországért Mozgalom felháborodva értesült arról, hogy a Magyar Tudományos Akadémia elnökségének egységes és egyértelmű kérése ellenére sem biztosítja a Palkovics László miniszter vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium a kutatóintézeteket jogszabály szerint megillető forrásokat. Ennek következtében az érdemi kutatómunka ellehetetlenült, a kutatóhálózatok működtetése pedig veszélybe sodródott, hiszen a minisztérium által teremtett körülmények miatt nem lehet új kutatókat alkalmazni és az eredményes kutatómunkához szükséges kutatási anyagokat beszerezni, ami a már zajló kutatásokat is kudarcba fullaszthatja. Palkovics miniszter az MTA-val való korábbi egyeztetések során is méltatlanul viselkedett, kötelező közfeladatát figyelmen kívül hagyva tavaly decemberben nem vett részt az Akadémia jövőjét érintő alapkérdések megvitatásának céljából összehívott rendkívüli közgyűlésen sem.

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.