2019. január 12., szombat 13:14

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. január 12., szombat (OS) - A kistelepülésen élők a takarékszövetkezeti rendszer integrációjának vesztesei

    Meggyőződésünk, hogy a mindenkori kormányzatnak valamennyi magyar állampolgár esélyegyenlőségét és jogbiztonságát garantálnia kellene, és alapvető feladata volna az arra való törekvés, hogy az állampolgárok közösségén belül a bármilyen okból hátrányt szenvedők is azonos feltételek mellett élhessék mindennapi életüket, legyen szó akár a közlekedésről, az orvosi ellátottságról, a kulturális lehetőségekről vagy éppen a banki ügyintézésről.

Az egykor a vidéken élők széles körének könnyen elérhető szolgáltatást nyújtó takarékszövetkezetek központosításából fakadó, a kistelepüléseken élő emberek hétköznapjait még nehezebbé tévő következményekből is jól látszódik, hogy a mindenkori állam piaci körülmények között minden esetben rossz gazda. A magyarországi takarékszövetkezeti rendszer erőszakos integrációja a jövő közgazdászai számára tankönyvi példa lehet majd arra, hogy a szubszidiaritás elve és a szabad piac miért hatékonyabb, mint az állami tulajdonszerzés illetve az állami beavatkozás szabad piaci folyamatokba, amely minden esetben a hatékonyság romlását és a korrupció növekedését eredményezi.  

Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei választmányának elnöke, a párt agrárszakértője
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.