2019. január 12., szombat 16:08

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. január 12., szombat (OS) - Orbán egy hazug

        A kormány ismét megugrotta a hazudozás magasiskoláját. Azt mondja, hogy minden rendben, minden olajozottan működik, az érintettek viszont mégsem, vagy csak jelentős késedelemmel kapják meg a nyugdíjnak nevezett járandóságukat.
     A hazudozás első lépcsőfoka az volt, amikor az Orbán-kormány a fiatalabb generációk alól rántotta ki a talajt a magánnyugdíjpénztárak ellehetetlenítésével, s az addigi megtakarítások elkobzásával.
     A második lépcső az Alkotmányt felváltó Alaptörvénybe foglalt gyalázat volt, amikor is eltörölték a nyugdíjhoz való jogot, s a szociális juttatások szintjére fokozták le az időskori ellátás alapjait.
     A harmadik és sokadik lépcső az a gyakorlat, hogy a nyugdíjprémiumnak nevezett alamizsnákat nem építik be a járandóságokba, így ezek reálértéke zuhanórepülésben van.
     Most a kormány már technikailag sem tudja a kötelezettségeit rendben teljesíteni. Eleve szégyen, hogy egy-két napos késedelem is szinte kilátástalan helyzetbe hoz rengeteg idős embert, mert a napról-napra élés megfosztotta őket tartalékaiktól, s az óra-percre beosztott pénzük is elfogyott.
     Ha  egy állampolgár nem teljesít, a legtöbbször büntetést kap. Az államot viszont szinte lehetetlen büntetni, ezért legalább valamilyen kárpótlást követelünk. Az lenne a korrekt, ha a kormány haladéktalanul egy napi járandóságot számfejtene mindazoknak, akik nem kapták meg a pénzüket időben. Egy európai kormány ekként cselekedne!

Szanyi Tibor
az MSZP alelnöke, EP-képviselő


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.