2019. január 17., csütörtök 09:20

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 17., csütörtök (OS) - A magyar kormány folyamatosan szabotálja az éghajlatváltozás elleni fellépést

        Nem nyújtotta be a kormány határidőre a Nemzeti Energia- és Klímatervet, ami újabb bizonyítéka annak, hogy a Fidesz ott tesz keresztbe az éghajlatváltozás elleni küzdelemnek, ahol csak tud. Az LMP saját energia- és klímatervet készít.
     A Nemzeti Energia- és Klímaterv célja annak bemutatása lenne, milyen módon teljesítik az egyes országok az Európai Unió 2030-as célkitűzéseit. Ezek 1990-hez képest az üvegházgáz-kibocsátás 40 százalékos csökkentését, illetve 32 százalékos megújuló energia-részarányt irányoznak elő. Az éveket csúszó Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia után persze nem meglepő, hogy a kormány nem készítette el a házi feladatát: a kibocsátás csökkenésével hamisan számoló stratégiával szemben ugyanis jelentősen, a gazdasági növést meghaladó mértékben nőtt hazánk széndioxid kibocsátása.
     A magyar kormány az elmúlt években komoly bűnlajstromot halmozott fel, ha klímaváltozásról van szó, a környezetvédelmi háttérintézmények szétverése, a német autógyáraknak való megfelelés, a paksi bővítés, a folyamatos természetrombolás mind -mind ugyanazt mutatja: az Orbán kormány ugyanúgy zsákmányolja ki a természetet, ahogy az embereket.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.