2019. január 17., csütörtök 13:10

A Magyar Művészeti Akadémia Titkárságának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 17., csütörtök (OS) - A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara a Magyar Művészeti Akadémiával közösen indított zenepedagógiai kutatást.

        Az általános iskolás diákok tanórán kívüli művészeti lehetőségeit és az élménypedagógia hatásait vizsgálja a Debreceni Egyetem zenepedagógiai kutatócsoportja a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával. A kutatást az Észak-Alföld régióban indítják, majd később országossá bővítik.
     A tanórán kívüli élménypedagógiai tevékenységek jelentőségét Nyugat-Európa országaiban már évek óta kutatják, Magyarországon ugyanakkor ilyen jellegű, átfogó vizsgálat eddig még nem készült. Ezt a hiányt pótolja a Debreceni Egyetem kutatócsoportja. A Zeneművészeti Kar, a Jövő Művészetéért Alapítványa, az egyetem Humán Tudományok Doktori Iskolája és a Magyar Művészeti Akadémia együttműködésében a szakértők közösen valósítják meg a többrétegű felmérést. Vizsgálják egyrészt, hogy a gyerekeknek a kötelező oktatásban jelenlévő művészeti tárgyak mellett milyen lehetőségeik vannak tanórán kívüli művészeti tevékenységekre, illetve hogy a tanulók mennyire élnek a lehetőségekkel. Kérdőíves formában felmérik azt is, az aktív művészeti tevékenység hogyan változtatja az általános iskolások kulturális attitűdjét és ízlését, mindezeken túl pedig a pedagógusok szerepére is kiterjed a kutatás.

     Kiadó: Magyar Művészeti Akadémia Titkársága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.