2019. január 17., csütörtök 13:26

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 17., csütörtök (OS) - "Együtt, gyorsan, hatékonyan" – régészeti konferenciát nyitott meg Dr. Latorcai Csaba a Magyar Nemzeti Múzeumban

        A régészet és az ország, valamint a nemzet számára kiemelt fontossággal bíró egyes nagyberuházások, valamint az ezekhez kapcsolódó megelőző régészeti feltárások kéz a kézben járnak. A kulturális örökség védelméről szóló törvény módosításának köszönhetően felgyorsult az ez irányú feltárási folyamat – mondta megnyitójában Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára a Magyar Nemzeti Múzeumban rendezett régészeti szakmai konferencián és kiállításon.
     Latorcai Csaba beszédében kiemelte: nemzeti értékeink, műemlékeink megőrzése és a jövő generációinak való továbbörökítése érdekében szükség van az egyén, a közösség és a kormány közös felelősségvállalására, ezért az EMMI minden olyan folyamatot támogat, amely az értékmegőrzés révén hozzájárul e közös nemzeti feladathoz.
     A kulturális örökség védelméről szóló törvény 2017. évi módosításával, 2018. április 1-től a Magyar Nemzeti Múzeum feladata lett a nagyberuházásokhoz kapcsolódó megelőző régészeti feltárások szerződéskötéseinek koordinálása, valamint szükség esetén egyes megelőző feltárások elvégzése is. Ahhoz, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum e feladatait elláthassa, kormányhatározat rendelkezik a szükséges 886 millió forint biztosításáról.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.