2019. január 17., csütörtök 14:09

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. január 17., csütörtök (OS) -

        Ellenőrzései során az ÁSZ mindenben a vonatkozó törvényi előírások szerint, a jogállam védelme, a törvényi előírások betartása érdekében jár el, és a vonatkozó törvények keretei között biztosítja a jogszabályok szerinti eljárást. Az ÁSZ minden pártot azonos törvényi előírások alapján és eljárási szabályok szerint ellenőriz.
     Az ÁSZ ezúton is javasolja a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt képviselőinek, hogy tüzetesen tanulmányozzák a pártokra vonatkozó törvényeket, nyilatkozataiból ugyanis az látszik, hogy pártpolitikusként nincsenek tisztában azzal, milyen törvényi előírások vonatkoznak a pártok működésére és gazdálkodására, valamint a kampánypénzekkel való elszámolásra.
     Ennek érdekében Horváth Bálint, az ÁSZ kommunikációs vezetője a mai napon az ÁSZ épülete előtt átadott egy adathordozót Hajnal Miklósnak, a Momentum Mozgalom alelnökének, amely a pártok gazdálkodására, illetve a kampánypénzekkel való elszámolásra vonatkozó törvényeket tartalmazza.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.