2019. január 17., csütörtök 14:09

Az Állami Számvevőszék közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. január 17., csütörtök (OS) -

        Az ÁSZ szerdán tájékoztatta a közvéleményt, hogy a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt nem igazolta, hogy betartotta a kampánypénzek felhasználásához kapcsolódó törvényi előírásokat, a számviteli-, a kampány- és a párttörvény tekintetében. Ezért az ÁSZ mindkét párt esetében kezdeményezte a költségvetési támogatás felfüggesztését, valamint feljelentést tett az ügyészségen. Az ÁSZ tájékoztatta a Momentum elnökét és a Párbeszéd társelnökeit, hogy milyen dokumentumokkal kell igazolniuk az ÁSZ felé azt, hogy megteremtették a vonatkozó törvénynek megfelelő gazdálkodás feltételeit. Amennyiben ennek megnyugtató módon eleget tesznek, az ÁSZ visszavonja a költségvetési támogatás felfüggesztésére vonatkozó intézkedését. A hatósági eljárásokkal kapcsolatban a továbbiakban az ÁSZ nem illetékes.
     A további, az adatszolgáltatást a törvényi előírásoknak megfelelően teljesítő jelölő szervezetek – a Demokratikus Koalíció, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség – Kereszténydemokrata Néppárt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a Magyar Szocialista Párt, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata – esetében az ÁSZ a vonatkozó törvényi előírás alapján észrevételezésre megküldte a jelentéstervezeteket az érintett pártoknak.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.