2019. január 17., csütörtök 14:16

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 17., csütörtök (OS) - A Mazsihisz közleménye a holokauszt alatt a Dunába lőtt zsidók maradványai felkutatása kapcsán

        Sajtóinformációink szerint "Kedden kamerás, szonáros próbakutatást végzett a Duna budapesti szakaszán a ZAKA izraeli nem kormányzati szervezet mentőcsapata. Februárban húszan térnek majd vissza, hogy hosszabban vizsgálódjanak a második világháborúban a Dunába lőtt zsidó emberek maradványaiért – mondta az Indexnek Lydia Weitzman, a szervezet sajtómunkatársa." (Index) Aryeh Deri izraeli belügyminiszter Twitter-oldalán  írt a dunai kutatásról, és hozzátette, az elhunytak maradványait Izraelbe szállítják, majd ott temetik el őket.
     A hírrel kapcsolatban a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) az alábbiakra hívja fel a figyelmet:
     Történész kutatók szerint a holokauszt alatt több ezer embert lőttek a Dunába, illetve Budapest ostroma alatt sokan vesztek a folyóba. Csontjaik vélhetően teljesen szétszóródtak a hetvenöt esztendő alatt és elképzelhető, hogy egészen a Fekete-tengerig bemosta őket Európa egyik legnagyobb folyója. Ilyetén minden kutatás és annak eredményessége megkérdőjelezhető.

     Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.