2019. január 17., csütörtök 14:33

A Mozdonyvezetők Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2019. január 17., csütörtök (OS) - A Mozdonyvezetők Szakszervezete támogatja a szakszervezetek négypontos követelését

Az utóbbi évek jogalkotása miatt egyre elviselhetetlenebb munkateher nehezedik a mozdonyvezetők, a vasúti járművezetők, a vasutas munkavállalók vállára. Az egy naptári évben elrendelhető rendkívüli munkavégzés 400 órára növelését, a 3 éves munkaidőkeret bevezetésének lehetőségét, a munkavállalók számára hátrányosnak, ezek esetleges következményét pedig a vasúti közlekedés biztonságának szempontjából veszélyesnek ítéljük meg, így számunkra elfogadhatatlanok és alkalmazásukat határozottan elutasítjuk. Felszólítjuk a vasúti munkaadókat, hogy ne tegyenek kísérletet az új túlóratörvény alkalmazására, a vasutas munkavállalók pedig ne éljenek az önkéntes túlóra, rendkívüli veszélyeket rejtő lehetőségével! A Mozdonyvezetők Szakszervezete támogatja a szakszervezetek négypontos követelését, követeli a sztrájkjog visszaadását, a korkedvezményes nyugdíjrendszer újratárgyalását, a Munka törvénykönyvének, munkavállalók számára kedvező módosítását, a munkaerő piaci helyzethez igazodó béremelés megvalósítását.

Kiadó: Mozdonyvezetők Szakszervezete